Site icon issue27.pl

Huel wprowadza na rynek pierwsze na świecie pełnowartościowe i wegańskie białko w proszku

 

Huel przenosi koktajle białkowe na wyższy poziom, dodając do swojej oferty pierwszą na świecie linię pełnowartościowego odżywczo i wegańskiego białka. Produkt zawiera dodatek wszystkich 26 niezbędnych witamin i minerałów. Huel Complete Protein jest idealny na przekąskę i ma tylko 105 kalorii, a jednocześnie zapewnia więcej niezbędnych aminokwasów (EAA) na gram białka niż serwatka*.

Huel Complete Protein, dostępny wyłącznie na Huel.com, jest jedynym białkiem w proszku na świecie oferującym w 100% pełnowartościowe odżywcze proteiny pochodzenia roślinnego, które jest idealne na przekąskę. Huel podważa błędne przekonanie konsumentów, którzy postrzegają białko roślinne jako gorsze od serwatki i opracował nowy produkt tak, aby zawierał więcej niezbędnych aminokwasów (EAA) na gram białka niż serwatka.

Wprowadzenie na rynek gamy białek w proszku, która ma również dodatkowe korzyści w postaci kompletnego odżywiania ze wszystkimi 26 niezbędnymi witaminami i minerałami jest ogromnym kamieniem milowym dla Huel. Ponieważ ludzie mają coraz większy dostęp do innych produktów pochodzenia zwierzęcego, zaczynają zdawać sobie sprawę, że białko roślinne nie musi być gorsze: chodzi o połączenie wysokiej jakości składników w produkcie, a Huel Complete Protein został stworzony z myślą o tym. Dla nas, bazowanie na roślinach to nowy sposób na koktajle białkowe, a dzięki równowadze białek roślinnych wykorzystanych w Huel Complete Protein, nie musisz iść na kompromis w kwestii smaku

– zaznacza James Collier, współzałożyciel Huel i Kierownik Działu ds. Zrównoważonego żywienia.

Huel Complete Protein jest odpowiedni dla wegan i bazuje na unikalnej mieszance trzech źródeł białka roślinnego – konopi, bobu oraz grochu – i zapewnia odpowiednią ilość wszystkich niezbędnych aminokwasów. Zazwyczaj wegańskie proszki proteinowe są znane z kiepskiego profilu smakowego, jednak Huel połączył bardziej neutralne w smaku białka konopi i grochu i zrównoważył je białkiem bobu, co w rezultacie daje gładką i kremową konsystencję.

W porcji 105 kcal Huel Complete Protein znajduje się 20 g białka, 9 g aminokwasów egzogennych (EAA) i 5 g aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), a także wszystkie z 26 niezbędnych witamin i minerałów oraz błonnik, węglowodany i tłuszcze. Dostępnych jest sześć pysznych smaków: Brownie, Truskawki ze śmietaną, Bananowy milkshake, Krówka, Słony karmel oraz wersja Bez smaku i słodzika.

Wielka Brytania jest największym rynkiem dla białka roślinnego w Europie, napędzanym przez młodszą populację zwracającą się ku alternatywom dla białka zwierzęcego, starając się zmniejszyć spożycie mięsa i wspierać środowisko naturalne (źródło). Przewiduje się, że brytyjski rynek białka roślinnego osiągnie całkowitą wartość rynkową 929,523 mln USD w 2025 r. (źródło). Ambicją firmy Huel jest dalsze wspieranie rozwoju tego rynku, o czym świadczy opracowanie pierwszego na świecie kompletnego odżywczo białka w proszku.

Podczas gdy aktualna linia pełnowartościowych produktów Huel ma wysoką zawartość białka, nowy proszek jest pierwszym dedykowanym produktem białkowym opracowanym przez pionierów żywienia. Jest to idealna przekąska dla tych, którzy chcą zwiększyć spożycie białka lub dokonać bardziej zrównoważonego wyboru poprzez przejście na proteiny pochodzenia roślinnego, aby zmniejszyć swój ślad węglowy nie tracąc na jakości wybieranego produktu.

Huel Complete Protein to pyszna i pożywna przekąska, która pomaga walczyć z podjadaniem niezdrowych smakołyków. Badania wykazują, że spośród trzech makroskładników (tłuszcze, węglowodany, białko), to właśnie te ostatnie zapewniają uczucie sytości na dłużej. Dzieje się tak częściowo dlatego, że białko wyzwala uwalnianie pewnych substancji chemicznych w jelitach, które informują mózg, że pilna potrzeba jedzenia nie jest już obecna – dodaje Collier.

Huel Complete Protein dołącza do składu cieszących się ogromnym powodzeniem produktów Huel na Huel.com i jest dostępny od dziś. Ceny zaczynają się już od 2,89 zł za porcję.

*Jako procent całkowitego białka, Huel Complete Protein ma znacznie więcej EAA w porównaniu do białka serwatkowego. Jak zaadaptowano z Gorissen et al., 2018

_____

Materiał prasowy

Exit mobile version